Paul Somohardjo viert 81-jarige jaardag al dansend

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft gisteravond persoonlijk zijn felicitaties overgebracht aan zijn vriend Paul Somohardjo.

PARAMARIBO – De voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL) heeft donderdag, tijdens het herdenken van zijn 81e verjaardag, gedanst als een jongeman. Hij maakt zich op om op 25 mei samen met de partij een massameeting te organiseren die zijn weerga niet kent.

Somohardjo benadrukte dat het een massameeting wordt van alléén de PL, zonder partners. Partijleden uit het hele land worden opgeroepen aanwezig te zijn om de kracht van de PL te tonen. “Er zullen bussen worden ingezet, maar als de bussen vol zijn, vraag ik jullie om met eigen vervoer te komen, om te laten zien dat de PL springlevend is.”

Voor zijn verjaardag had Somohardjo geen open uitnodiging verstuurd, maar desondanks was het partijcentrum te Beekhuizen tot de nok gevuld met vrienden en sympathisanten. Somohardjo reageerde verrast op de opkomst en liet zijn blijdschap blijken door flink de benen los te gooien na het aansnijden van de verjaardagstaart. “Ik wilde mijn verjaardag niet groots vieren, omdat de focus nu moet liggen op de massameeting van 25 mei, maar ik ben blij dat de achterban toch in groten getale is gekomen om deze heugelijke dag te herdenken.”

Bij de laatstgehouden verkiezingen behaalde de PL landelijk 10.792 geldige stemmen, goed voor slechts één zetel. Dankzij het nieuwe kiessysteem is de mogelijkheid geopend voor de partij om aanzienlijk te groeien. Maar volgens Somohardjo kan dat alleen als iedereen de schouders eronder zet…[+]