Personeel RGD weer in actie

01 Personeel RGD

PARAMARIBO – Het personeel van de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) is opnieuw in actie, vanwege het uitblijven van de beloofde overbruggingstoelage over de maanden februari, maart en april. De medewerkers waren begin april al in actie gekomen, maar hadden de acties opgeschort nadat ze van de minister van Volksgezondheid zwart op wit hadden vernomen dat de overbruggingstoelage eind april zou worden uitbetaald.

Rinaldo Herkul, voorzitter van de bond bij RGD, vertelt dat de leden teleurgesteld zijn dat de minister zich niet heeft gehouden aan de gemaakte afspraken. De bond steunt ook de acties van C-47, maar de medewerkers zullen doorgaan met acties totdat de overbruggingstoelage is uitbetaald. Volgens de bondsvoorzitter is er geen dispensatie verleend aan enige afdeling. “Wij zijn geen bond die snel tot actie overgaat, maar als mensen recht hebben op iets en het niet ontvangen, moeten we het afdwingen door middel van actie”, benadrukt hij.
Het personeel van RGD was eerder al in actie gekomen omdat het de overbruggingstoelage over de maanden februari en maart niet had ontvangen. In eerste instantie werkte het personeel tot 10 uur en was er dispensatie verleend aan de middag- en wachtdiensten, evenals het ambulancepersoneel. Echter, het personeel heeft de acties verscherpt door massaal thuis te blijven en alle dispensaties in te trekken. Enkele RGD-artsen hebben vernomen dat het personeel vandaag en morgen niet zal komen werken en vragen zich af hoe het verder moet. “We kunnen het werk niet aan zonder personeel, maar we zullen ons uiterste best doen om zieke mensen van dienst te zijn”, stellen zij.…[+]