Politiechef wil informatie over voortvluchtige­ Bouterse

Veroordeelde Bouterse wil _zachte landi... vonnis vaststaat _ Bu

PARAMARIBO – Korpschef Bryan Isaacs vraagt de samenleving om informatie te delen over de voortvluchtige Desi Bouterse en Iwan Dijksteel. Volgens hem gaat het om veroordeelden die momenteel gezocht worden.
“We roepen de samenleving op om ook informatie met ons te delen die kan leiden tot de aanhouding van deze gezochte personen’’, verklaart Isaacs. Hij wijst erop dat er een lijst is met meest gezochte personen, waaronder Bouterse en zijn ex-lijfwacht Iwan Dijksteel op staan. Verder komen ook Kenneth Kempes en Lucien Lewis voor op deze lijst. Ze worden gezocht voor hun betrokkenheid bij de moord op vijftien personen in de periode van 7, 8 en 9 december 1982.
Tijdens de politiepersconferentie heeft de afdeling Cold Case Unit een presentatie gegeven over de verdachten die nog voortvluchtig zijn. Dit omvat onder andere Joel Martinus, beter bekend als Bordo, die wordt gezocht voor overtredingen van de Wet Verdovende Middelen en de vermissing van Ramrag Ramnauth. De strafzaak tegen Bordo en zijn medeverdachten Albert G., Clifton J., Prashant P. en Ramesh P. is aanhangig gemaakt bij de rechter. Omdat Bordo afwezig is tijdens de behandeling, wordt zijn zaak behandeld als een verstekzaak.
Ook wordt Shatman/Roger gezocht voor de moord op de taxichauffeur Ronald Simson aan de Cultuurtuinlaan. Drie verdachten in deze zaak, Ann Staceya S., Srawankumar O. en Terry P., zijn reeds aangehouden. Brian Palmburg wordt gezocht voor de moord op Rinaldo Leons (21). Hij is bij verstek veroordeeld maar is nog steeds voortvluchtig. Zijn medeverdachten, Hesdy B. en Joel A., zijn ook al veroordeeld. Marvin Wilson en Roel Sijpenhof worden gezocht voor de moord op Rohitas Sital (39), Cedric Tertullien (27) en Shawn Stolk (24). Drie andere verdachten in deze zaak, Roel G., Yorinde W. en Elden S., zijn reeds aangehouden.…[+]