Populaire Tuchel blijft mogelijk toch bij Bayern

07-Bijzondere-wending-bij-Bayern

VOETBAL – Thomas Tuchel kan mogelijk toch blijven als trainer van Bayern München. Volgens Duitse media is dat intussen een serieuze optie geworden, gesteund door tal van belangrijke spelers.
Het zou een bijzondere draai van Der Rekordmeister zijn. Want drie maanden geleden werd bekend dat Tuchel volgend seizoen niet voor de groep zou staan. Sindsdien zijn de resultaten enigszins verbeterd; Bayern was dichtbij een plek in de Champions League-finale. Ondertussen was Bayern de zoektocht naar een nieuwe trainer gestart. Die verloopt moeizaam, volgens Duitse media. Ralf Rangnick blijft bij de nationale ploeg van Oostenrijk, Oliver Glasner van Crystal Palace zou te duur zijn en oude bekende Hansi Flick zou onvoldoende draagvlak hebben binnen de club. Nu is Tuchel weer een reële optie, schrijft Bild. Het bestuur sprak daar maandag over, schrijft de krant.
De steun van de spelers lijkt de vijftigjarige trainer, ook populair bij de fans, in ieder geval te hebben. Volgens Sky Sports is de teneur in de kleedkamer dat het niet altijd goed was dit seizoen, maar dat ze veel geleerd hebben van Tuchel. Spelers als Thomas Müller, Manuel Neuer, Leroy Sane, Harry Kane, Eric Dier en Jamal Musiala zouden willen dat hij blijft. (AD)…[+]