PSG scherp voor cruciale Champions League halve finale tegen Dortmund

Real Sociedad 1-2 Paris Saint-Germain_ ...pions League quarter-f

VOETBAL – Paris Saint-Germain slijpt de messen om vandaag de finale van de Champions League te halen. De ploeg van Luis Enrique moet daarvoor een 1-0 nederlaag goed zien te maken tegen Borussia Dortmund.
PSG moet vandaag van goeden huize komen om alsnog naar de eindstrijd te gaan. “Het hoort bij het leven om uitdagingen aan te gaan”, zei Luis Enrique op zijn persconferentie. “We moeten op alles voorbereid zijn, zelfs als het misgaat. Het doel is niet om met twee doelpunten verschil te winnen. Het gaat om winnen in het algemeen.”
“We beleven dit proces op een positieve manier en proberen het team beter te maken”, vervolgde de Spanjaard. “Ons zeer duidelijke doel is om ons te plaatsen voor de finale. Daarvoor moeten we beter zijn dan Dortmund.”
En wat als dat niet lukt?, vroeg een Franse journalist aan Luis Enrique. “Dat is een hele Spaanse vraag”, reageerde hij. “Dan gaat het leven door. De zon schijnt, het weer in Parijs is goed. Dan zullen we de tegenstander complimenten geven en een duidelijk doel hebben voor volgend seizoen.”
Voor de persconferentie van Luis Enrique verscheen voorzitter Nasser El-Khelaïfi ten tonele. Ook hij maakt zich op voor een spannende halve eindstrijd. “Dit is de belangrijkste wedstrijd sinds ik bij PSG werk. Morgen vertegenwoordigen we PSG, Parijs, maar ook Frankrijk en al onze supporters over de hele wereld.”
Ook sprak hij kort over de toekomstplannen van PSG. Een verandering aan het Parc des Princes is een agendapunt. “Als het zou kunnen, zou ik alle zitplaatsen uit het stadion verwijderen, zodat de sfeer ongeëvenaard is. Zelfs mijn eigen stoel. We hebben iets gebouwd voor de toekomst en zijn daar trots op.” (VI)…[+]