Real Madrid naar knock-outfase na bloederige gelijkmaker, Chelsea wint in Milaan

real madrid

Real Madrid heeft zich dinsdag geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. De Spaanse ploeg kon een nederlaag bij Shakhtar Donetsk voorkomen (1-1), hoewel de gelijkmaker pijnlijk was om te zien. Chelsea won op bezoek bij AC Milan: 0-2. Na drie zeges in drie wedstrijden had Real Madrid een uitstekende uitgangspositie voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Shakhtar, die wegens de oorlog in Oekraïne in Warschau werd afgewerkt. Het gelijkspel was voor de ploeg van trainer Carlo Ancelotti genoeg voor een ticket voor de knock-outfase.

Vlak na rust kopte Oleksandr Zubkov op aangeven van Bogdan Mykhaylichenko de Oekraïense formatie op voorsprong. Real Madrid ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en die viel uiteindelijk in blessuretijd. De rake kopbal van Antonio Rüdiger was pijnlijk om te zien. De Duitse verdediger klapte namelijk met zijn gezicht tegen het hoofd van doelman Anatolii Trubin. Het bloed stroomde eruit bij Rüdiger, die groggy naar de kant moest. De schade bij Trubin was minder aanzienlijk. Door het tafereel was er niet bepaald sprake van enorme feeststemming bij Real.(NU)…[+]