Robinhood wil weer Concacaf-voetbal spelen

Robinhood wil weer Concacaf voetbal spelen

VOETBAL – Robinhood wil volgend jaar opnieuw deelnemen aan de Concacaf Champion Cup en streeft daarom naar het kampioenschap in de Suriname Major League (SML). Robinhood speelde woensdag in het Franklin Essed Stadion tegen het Costa Ricaanse Herediano gelijk 1-1, maar verloor uiteindelijk met 1-3 overall.

“Wij hebben eigenlijk onze kansen om de kwartfinale te bereiken verspeeld in de eerste wedstrijd”, geeft Renske Adipi van Robinhood aan. De middenvelder benadrukt dat ze beter hadden moeten presteren in Costa Rica, waar ze de eerste wedstrijd met 0-2 verloren. “Wij moesten de eerste wedstrijd net als vandaag (woensdag…) spelen.” Adipi geeft verder aan dat het niveau duidelijk zichtbaar is. “Het niveau is vrij hoog vergeleken met de Concacaf Caribbean Club Shield en de Concacaf Caribbean Cup.” In deze twee toernooien veroverde Robinhood het kampioenschap. Adipi zegt dat voor nu de focus ligt op de SML. “Wij willen weer kampioen worden, om weer Concacaf-voetbal te kunnen spelen.”

Robinhood begon de wedstrijd defensief en loerde meer op de counters. Hoewel het team op bepaalde momenten goed kwam opdagen, slaagde het er niet in te scoren. Hierdoor gingen beide teams met een blanco score de kleedkamer in. In de tweede helft moest Robinhood meer aanvallend gaan spelen om kans te maken op de kwartfinale. Herediano maakte hier gebruik van door in de 56e minuut het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. Adrian Garza versloeg doelman Jonathan Fonkel: 0-1. Herediano, met een ruime overall score, speelde de wedstrijd vervolgens slim uit. In de slotfase slaagde Don Tuur er nog in een doelpunt te maken voor Robinhood, waardoor de eindstand op 1-1 kwam.

In de kwartfinale zal Herediano het opnemen tegen het Mexicaanse Pachuca, dat het Amerikaanse Philadelphia Union met 6-0 versloeg. De eerste wedstrijd eindigde nog 0-0 gelijk. Lionel Messi en Luis Suárez hielpen Inter Miami verder naar de kwartfinale door Nashville SC met 3-1 te verslaan. Verder plaatsten America (Mexico), Columbus Crew (Amerika) en Tigres (Mexico) zich voor de kwartfinale.

Foto: Renske Adipi van Robinhood ontwijkt handig een speler van Herediano…[+]