Rovers slaan vrouw op zitvlak

robber

PARAMARIBO – Criminelen hebben vanochtend een vrouw in een woning aan de Johan Adolf Pengelstraat bruut overvallen. Een van hen sloeg de vrouw met een eind hout op haar zitvlak.

De criminelen maakten SRD 30.700, een bedrag in USD en euro, drie mobiele telefoons en flessen alcohol buit. Uit de verklaring van de vrouw blijkt dat zij zich alleen bevond in de bovenverdieping van het pand. Ze ging donderdag omstreeks 22.00 uur naar bed en keek naar een film. Omstreeks 04.00 uur werd de deur van haar slaapkamer opengetrapt. Zij schrok wakker en zag vier mannen voor zich staan, gekleed in het zwart. De criminelen waren gemaskerd en gewapend met een koevoet, mes, vuurwapens en een eind hout. Ze hielden de vrouw onder schot. Een van de rovers sloeg haar met een eind hout op haar zitvlak.

De rovers eisten geld en sieraden, maar de vrouw gaf aan geen kostbare spullen te hebben. Ze bonden haar armen en benen vast met tape en plakten haar mond dicht. Vervolgens haalden ze alles overhoop en maakten het geld, de telefoons en de flessen alcohol buit, waarmee zij de plaats verlieten. De vrouw heeft gehoord dat een van de criminelen iemand opbelde om hem en zijn kompanen op te halen. Nadat de mannen waren vertrokken, lukte het haar om zichzelf te bevrijden. Ze merkte op dat de rovers de kamers en de keuken overhoop hadden gehaald. Ze heeft aangifte gedaan bij de politie, die ter plaatse is geweest voor onderzoek. De verdachten worden nog opgespoord. WJ…[+]