Royal Antwerp wil smaakmaker Chery voor neus van NEC wegkapen

08-Royal-Antwerp-wil-smaakmaker-Chery-voor-neus-van-NEC-wegkapen

VOETBAL – Tjaronn Chery (35) maakt mogelijk op zijn oude dag nog een toptransfer. Royal Antwerp, de regerend landskampioen van België, onderneemt serieuze pogingen om de oud smaakmaker van het Surinaamse elftal voor de neus van NEC weg te kapen.
Ook NEC is al enige tijd in onderhandeling met Chery over een langer verblijf. Het lukte de Nijmeegse club echter nog niet om de winterse voltreffer voor komend seizoen vast te leggen. Daar wil Royal Antwerp, de club van scheidend coach Mark van Bommel die morgen de Belgische bekerfinale speelt, nu van profiteren. Chery maakte gisteren op zijn Instagram-account bekend Maccabi Haifa definitief te verlaten. Met die Israëlische club kroonde hij zich drie keer tot landskampioen. Mede door privéomstandigheden wilde Chery terug naar Nederland.
NEC legde hem in de winterstop voor de rest van het seizoen vast en kreeg daar geen spijt van. De handige linkspoot hielp de club naar de subtop en naar de bekerfinale, die vorige maand verloren ging tegen Feyenoord. Maandag was de oud-speler van onder meer Twente en FC Groningen nog twee keer trefzeker in het uitduel met Excelsior. (AD)…[+]