Rúben Amorim straalt bij viering landstitel Sporting Portugal en hint op toekomst

07-Rúben-Amorim

VOETBAL – Rúben Amorim eiste de hoofdrol op bij het vieren van de landstitel van Sporting Portugal. Hij beloofde de achterban trouw en mikt op nog betere tijden.
Sporting werd zondag kampioen van Portugal omdat Benfica verloor van Famalicão. Daardoor kon de achterban de straat op om de twintigste landstitel te vieren. Amorim eiste bij het feestvieren een hoofdrol op. De 39-jarige succestrainer werd onlangs gespot op een vliegveld, nadat hij gesprekken had gevoerd met West Ham United. Dat maakte veel los, omdat al langer onduidelijk is waar Amorim naartoe gaat.
Daar kwam Amorim met een knipoog op terug. “Laten we dit snel doen, want ik moet een vliegtuig halen. Nee, het is nog te vroeg voor deze grap”, dolde hij. “De gehele technische staf is hier en krijgt niet zoveel media-aandacht, maar is wel een groot onderdeel van het succes. Dus applaus daarvoor. Ze zeiden dat we maar eens in de achttien jaar kampioen zouden worden, dat we in 2021 alleen kampioen werden omdat er geen publiek was (vanwege corona, red.) en dat we nooit twee keer achter elkaar kampioen zullen worden. We zullen het zien.”
Vanzelfsprekend rijst dan de vraag of Amorim bij Sporting blijft. “Ik heb een contract en ben de trainer van Sporting. We moeten dit succes vieren. We zijn allemaal enthousiast, omdat deze titel anders is dan de laatste. Nu moeten we ons best doen om ook volgend seizoen kampioen te worden.”
Ook Jeremiah St. Juste vierde feest. De verdediger, die gevolgd wordt door PSV, is bezig aan zijn tweede seizoen in Portugal. “Ik voel me ongelooflijk. We hebben het hele seizoen hard gewerkt en eindelijk hebben we ons doel bereikt. De mensen in Portugal zijn erg gepassioneerd. Ik ben dankbaar dat ik hier onderdeel van mag zijn. Dit is wat ik wilde en wat ik gekregen heb.” (VI)…[+]