Ruim 200 kinderen vormen Olympische vlag

Ruim 200 kinderen vormen de Olympische vlag

OLYMPISCHE SPELEN – Met een beetje coördinatie en samenwerking hebben ruim 200 kinderen van zes scholen de Olympische vlag gevormd, die live over de hele wereld werd uitgezonden als onderdeel van ‘Relais autour du monde 2024’. Dit alles vond plaats in verband met de komende Olympische Spelen die in juli van start zullen gaan. De Olympische vlag werd gisteren gevormd op het voetbalveld van de Politie Academie.

De Franse ambassadeur, Nicolas de Lacoste, was zeer verheugd met het evenement. Hij geeft aan dat vandaag over de hele wereld de ‘Relais autour du monde 2024’ plaatsvindt, wat letterlijk vertaald kan worden als ‘Estafette rond de wereld 2024’. Dit houdt in dat in elk land iets gedaan moet worden in verband met de komende Olympische Spelen die in Parijs zullen plaatsvinden. Het is een evenement dat om de twee maanden wordt gehouden in aanloop naar de Spelen. Deze keer was Paramaribo gekozen als locatie. Eerder werden soortgelijke evenementen gehouden in andere districten van Suriname.

De Lacoste geeft aan dat de Olympische vlag werd gevormd met de kinderen van J.H.N. Polanenschool 1 en 2, M.G.J. Poolschool, de Algemene Middelbare School, J.C. de Miranda Lyceum en de Kennedyschool. Het vormen van de Olympische vlag verliep niet zonder uitdagingen, maar met begeleiding en samenwerking is het wel gelukt. Nadat de Olympische vlag was gevormd, werd er met een drone gefilmd en werden er foto’s gemaakt. Vervolgens namen de kinderen deel aan atletiekwedstrijden. De keuze om de Olympische vlag te vormen werd gemaakt omdat alle landen in de wereld minstens één kleur van de Olympische vlag in hun nationale vlag hebben.

De Lacoste geeft verder aan dat de Surinaamse atleten die deelnemen aan de Olympische Spelen een unieke ervaring tegemoet gaan. De organisatie heeft ervoor gekozen om geen nieuwe gebouwen op te zetten voor de Spelen, maar gebruik te maken van bestaande faciliteiten. Tot  slot sprak de ambassadeur de hoopt uit dat de Surinaamse atleten hun beste beentje zullen voortzetten en in de prijzen zullen vallen. De Olympische Spelen vinden van 26 juli tot en met 11 augustus plaats.

Foto: De begeleiders zijn druk bezig om de kinderen op de juiste plaats te zetten, zodat de Olympische vlag gevormd kan worden…[+]