Salarbaks, Bohr en Ngawikromo plaatsen zich voor finaleronde President Cup 2024

08-Salarbaks

DAMMEN – Arief Salarbaks, Derryl Bohr en Quincy Ngawikromo hebben zich al verzekerd van een plaats in de finaleronde van de President Cup 2024. Deze drie dammers kunnen nu niet lager eindigen dan de dertiende plaats.
Federatie Meester Salarbaks speelde in de elfde ronde tegen Stanley Moetoer en kwam niet verder dan een remise. Dit was zijn vijfde remisepartij in de voorronde. Salarbaks blijft door deze remisepartij aan kop met zeventien punten. Hij wordt gevolgd door MF Bohr en Ngawikromo met vijftien punten. Bohr en Ngawikromo kwamen ook niet verder dan een remise in de elfde ronde tegen Don Elliot en Rinaldo Kemnaad. In de twaalfde ronde speelt Salarbaks tegen Radjesh Dipai, die op de tiende plaats staat met dertien punten. Ngawikromo speelt tegen Moetoer en Bohr komt uit tegen Waldi Anches.
Voor de overgebleven elf plaatsen strijden 36 dammers. Voor de dammers: Imro Adriaans, Keshopersad Gangaram Panday, Vidjai Jagdat en Jayat Dihal is plaatsing voor de finaleronde niet meer mogelijk. Na dertien rondes zullen de veertien beste dammers zich plaatsen voor de finaleronde van de President Cup. In deze ronde zullen zij vergezeld worden door MF Johannes Alfaisi en Internationaal Grootmeester Guno Burleson. Alfaisi won de vorige editie, terwijl Burleson tweede werd. Hierdoor zijn Alfaisi en Burleson rechtstreeks geplaatst voor de finaleronde.…[+]