SJF organiseerde Nationale Judo Kampioenschappen 2024

JUDO- Afgelopen weekend organiseerde de Surinaamse Judo Federatie (SJF) de Nationale Kampioenschappen 2024. Aan dit toernooi hebben vier judoclubs, Tatami, Sonkei, Jigoro Kano en Kaizen  met een totaal van ruim 105 vechters vanaf 5 jaar, meegedaan. De wedstrijden werden gehouden in een bomvolle hal in het Jeugd Centrum.

In de dames openklasse schreven vier jonge meisjes zich in. Het waren spannende wedstrijden. De winnaar in deze klasse werd de judoka Yehna Buyne van Judoclub Sonkei, die in de meeste wedstrijden heel gauw een ippon scoorde. Op de tweede plaats eindigde de jongste deelneemster in de dames openklasse, de twaalfjarige Semariah Roosveld, van Kaizen Judoclub. Giada Cheng Tam Hee van dezelfde vereniging werd derde.

Tien heren hadden zich ingeschreven voor deelname in de heren openklasse. In de finale waren de judoka’s Earl Bruce van judoclub Tatami en Zizov Abas van Judoclub Kaizen die elk kampioen zijn geworden in hun eigen klasse, goed tegen elkaar opgewassen. Abas wist Bruce twee keer met een overname techniek te overmeesteren, waarvoor hij wazari’s scoorde en daardoor de winst op zijn naam schreef.

Zoals gebruikelijk werden voor bijzondere prestaties prijzen uitgereikt. Micha Willems van judoclub Tatami wist binnen drie seconden een ippon te scoren (volpunt) en kwam in aanmerking voor de ‘Snelste Ippon’ bij de heren. Bij de meisjes was het Zoureena Farinum van Jigoro Kano, die korte metten met haar tegenstaander maakte en binnen vier seconden de partij wist te winnen en daarvoor in aanmerking kwam voor de prijs ‘Snelste Ippon Meisjes’. Zizov Abas bemachtigde de prijs  voor ‘Most Outstanding Fighter’.

De organisatie blikt overall terug op een geslaagd evenement en is allen die hebben meegewerkt zeer erkentelijk. De volgende wedstrijden zijn de Tachiwaza kampioenschappen die gepland staan op 10 augustus 2024.