Steekpartij bij Duitse anti-islamdemonstratie, daderneergeschoten

Steekpartij bij Duitse

DUITSLAND – Een man heeft meerdere mensen neergestoken in het centrum van de Duitse stad Mannheim. De politie heeft de dader neergeschoten.
De man heeft vandaag aan het eind van de ochtend verschillende personen neergestoken, meldt de Duitse politie. Duitse media melden op basis van de politie dat er in totaal drie gewonden zijn. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.
De slachtoffers waren afgekomen op een anti-islamdemonstratie. Zij werden kort voor aanvang van de betoging van Pax Europa aangevallen, schrijft de rechts-populistische beweging op haar site. Beelden van de steekpartij waren live te zien op de socialemediakanalen van Pax Europa.
Eén van de slachtoffers is volgens Pax Europa de 59-jarige radicaal-rechtse activist Michael Stürzenberger. Hij zou spreken bij de bijeenkomst. Volgens zijn collega Stefanie Kizina is hij in zijn been en gezicht gestoken en moet hij een spoedoperatie ondergaan. Hij zou niet in levensgevaar zijn, schrijft de krant Bild.
Stürzenberger is lid van de beweging en heeft een anti-islamitisch blog. De activist werd in Duitsland bekend door zijn petitie tegen de bouw van een moskee in München.
Op de beelden van de steekpartij is te zien dat ook een agent gewond is geraakt. Dat gebeurde toen hij de aanvaller probeerde te overmeesteren. Zijn verwondingen zijn volgens Bild “ernstig”.
De aanvaller is neergeschoten door de politie. Zijn medische toestand is niet bekend. Het motief is nog onduidelijk. (NU)…[+]