Suriname geloot in groep A bij Concacaf Nations League

Nation League Image 2024-05-06 at 21.12.28

VOETBAL – Suriname is in groep A van League A geloot bij de vierde editie van de Concacaf Nations League. De loting vond maandagavond plaats op het hoofdkantoor van Concacaf in Miami. Suriname is samen geloot met Costa Rica, Guatemala, Martinique, Guadeloupe en Guyana.

Suriname zal zijn groepswedstrijden spelen in september, oktober en november. De kwartfinaleontmoetingen zijn gepland voor november. De halve finale en de finale zullen volgend jaar gespeeld worden. Er zal volgens een ‘Swiss style’-systeem gespeeld worden, waarbij elk land vier wedstrijden afwerkt (twee thuis en twee uit). Van de twee groepen in League A zullen de nummer 1 en 2 zich plaatsen voor de kwartfinale, waar ze zich bij de vier best gerangschikte League A-teams zullen voegen. De Verenigde Staten van Amerika, Mexico, Canada en Panama. De nummer 5 en 6 van de twee groepen zullen degraderen naar League-B.

De Concacaf Nations League zal dienen als kwalificatie voor de Concacaf Gold Cup 2025. Concacaf zal de exacte kwalificatiecriteria op een later tijdstip bekendmaken. Groep B van League A ziet er als volg uit: Jamaica, Honduras, Trinidad en Tobago, Cuba, Nicaragua en Frans-Guyana.…[+]