Suriname in pot 5 bij Concacaf Nations League loting

08-Suriname

VOETBAL – Suriname is bij de komende Concacaf Nations League 2024/2025 geplaatst in pot 5 van League A. De loting zal op 6 mei plaatsvinden in het hoofdkantoor van de Concacaf in Miami.
In totaal nemen zestien landen deel aan League-A, waarbij Mexico, Verenigde Staten van Amerika, Panama en Canada al geplaatst zijn voor de kwartfinale. De overige twaalf landen zullen geloot worden in twee groepen van zes landen. Suriname is samen met Nicaragua geplaatst in pot 5. Jamaica en Costa Rica zitten in pot 1, terwijl Honduras en Guatemala in pot 2 zitten. Trinidad and Tobago en Martinique vormen pot 3 en Cuba en Guadeloupe pot 4. Pot 6 wordt gevormd door Frans-Guyana en Guyana.
In de groepsfase zal een land vier wedstrijden spelen: twee thuis en twee uit. De groepsfasewedstrijden zullen afgewerkt worden in september en oktober. Na de groepsfasewedstrijden plaatsen de top twee landen van de twee groepen zich voor de kwartfinale. De nummers vijf en zes van de twee groepen degraderen naar League-B.
De Concacaf Nations League 2024/2025 zal gelden als kwalificatie voor de Concacaf Gold Cup 2025. De Concacaf zal op een later tijdstip de exacte kwalificatiecriteria bekendmaken.…[+]