Team Suriname verovert derde plaats Caribbean Bocce Tournament

Team Suriname verovert de derde plaats tijdens het Caribbean Bocce Tournament

SPECIAL OLYMPICS – Het Special Olympics team van Suriname is op de derde plaats geëindigd tijdens de Caribbean Initiative bocce-event op de Kaaimaneilanden. Suriname deed mee met de atleten Ferdinand Wolff en Marnix Jaliens, de gouden medaille winnaars van de Wereldspelen in Berlijn 2023.

Team Suriname verloor de eerste wedstrijd van Curaçao, maar won de tweede wedstrijd van Trinidad & Tobago. Hierdoor moest team Suriname genoegen nemen met de derde plaats. Bij de enkel wedstrijden vielen de Surinaamse special atleten ook in de prijzen. Jaliens veroverde de zilveren medaille en Wolff eindigde op de vierde plaats.

Mary-Ann Cameron, voorzitter van Special Olympics Suriname, benadrukte het belang van dit evenement voor de Caribische regio en de voortdurende ontwikkeling van de Special Olympics-beweging. “Het evenement biedt niet alleen sportieve uitdagingen, maar ook de mogelijkheid tot samenwerking en groei. De bijbehorende business meeting biedt de gelegenheid om toekomstplannen te bespreken en de Special Olympics-beweging te versterken.” Het Team keert op 29 mei terug en zal het trainingstraject voortzetten voor de volgende toernooien…[+]