Ten Hag pareert kritiek na nieuwe nederlaag tegen Manchester United

07-Ten-Hag-pareert-kritiek-na-nieuwe-zeperd-United

VOETBAL – Erik ten Hag was maandag na afloop van de pijnlijke nederlaag van Manchester United bij middenmoter Crystal Palace (4-0) boos op zijn ploeg, maar wilde niets weten van kritiek op zijn eigen positie.
United kwam in de twaalfde minuut al op achterstand na slecht verdedigen van ‘The Red Devils’. Michael Olise werd volledig vrijgelaten en kon daardoor simpel de openingstreffer binnenschieten. “Dat mag niet gebeuren”, zei Ten Hag na de wedstrijd tegen Sky Sports. “We hebben echt duidelijke instructies gegeven hoe we dit moeten verdedigen. Dat hebben ze op het veld niet laten zien.” United kon de valse start in het restant van de wedstrijd niet meer goedmaken. De ploeg van Ten Hag schoot in het hele duel slechts twee keer op doel, terwijl Crystal Palace nog drie keer trefzeker was. “Het is duidelijk dat dit ondermaats is. We hebben niet gepresteerd zoals we wilden. We zijn erg teleurgesteld. Onze fans stonden achter ons en wij hadden moeten vechten zoals zij deden.”
De nederlaag vergroot de druk op Ten Hag. De positie van de 54-jarige trainer is al langer onderwerp van gesprek. United won slechts één van de laatste zes competitiewedstrijden. De competitienederlaag van maandag was daarnaast al de dertiende van het seizoen. Zo slecht heeft United het niet gedaan sinds het seizoen 1989/1990. “Dit is een van de slechtst gecoachte teams in de Premier League en dat is een feit”, zei analist Jamie Carragher op Sky Sports. Ondanks de harde kritiek is Ten Hag vol vertrouwen.
“Ik ben absoluut de juiste persoon voor deze baan. Als de juiste spelers beschikbaar zijn, hebben we een goed team”, zei Ten Hag, die meerdere spelers moest missen door blessures. “Ik heb de ploeg zo goed mogelijk voorbereid, maar het was niet goed genoeg. Daar neem ik verantwoordelijkheid voor. Ik zal blijven vechten.”
Ten Hag wacht komende zondag een zware test: koploper Arsenal komt op bezoek. United vecht in de laatste drie speelrondes voor Europees voetbal. Daarvoor moet het in de top zes eindigen. ‘The Red Devils’ staan nu twee punten achter op nummer zes Newcastle United. (Nusport)…[+]