Tjin Kon Kiem begint matig aan nationale schaakkampioenschappen

Tjin Kon Kiem start matig aan nationale schaakkampioenschappen.jpg

SCHAKEN – De talentvolle jeugdschaker Ethan Tjin Kon Kiem kon in de eerste ronde geen vuist maken tegen Shiva Kalka bij de start van de nationale schaakkampioenschappen. Hij verloor zijn ontmoeting in het Denksportcentrum.

Kalka had zich uitermate goed voorbereid om niet verrast te worden door Ethan. Kalka maakte geen fout en won van Ethan. In de tweede ronde herstelde Tjin Kon Kiem door remise te spelen tegen Ky-Mani Wijnhard, die in de eerste ronde haar ontmoeting had gewonnen van Garcello Klimsop.

Regerend kampioen Viresh Giasi maakte geen fout. In de eerste ronde versloeg hij Rajiv Ramsing en in de tweede ronde won hij van Kalka. Hij staat hiermee aan kop samen met Jason Yeung en Suradj Hanoeman. Yeung won in de eerste ronde van Gerrit Amatdarso en in de tweede ronde van Shaief Chashawa, de semikampioen van vorig jaar. Hanoeman versloeg Frank Lo Kim Lin in de eerste ronde en Klimsop in de tweede ronde. Wijnhard volgt na deze drie heren met 1,5 punt. Veertienvoudig kampioen Roger Matoewi had het heel moeilijk tegen Imaan Kalidjo, maar na vier uur spelen wist Matoewi toch aan het langste eind te trekken. In de tweede ronde verloor hij echter van Ramsing.

Foto: Ethan Tjin Kon Kiem (r) kon geen vuist maken tegen Shiva Kalka…[+]