Twaalfjarig meisje op tragischewijze omgekomen bij woningbrand

01-IMG_2044

PARAMARIBO – Een twaalfjarig meisje is woensdagmiddag omgekomen bij een brand in een woning aan de Theodorusstraat te Land van Dijk. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Brandweervoorlichter Olton Pinas zegt aan de krant dat er acht personen in het huis woonden, maar ten tijde van de brand was slechts een moeder (51) samen met haar twaalfjarige dochter thuis. De moeder was bezig de voorzijde van het erf te harken, terwijl haar dochter in het pand was. De buren riepen de vrouw dat het huis in brand stond. De moeder wilde in het brandende pand gaan voor haar dochter, maar buren hielden haar tegen. Uiteindelijk probeerde zij toch in het pand te gaan en liep brandwonden op.
De vrouw had eerstegraadsbrandwonden aan haar rug en tweedegraadsbrandwonden aan haar armen. Zij moest met de ambulance worden vervoerd naar de Spoedeisende Hulp. Bij aankomst van de brandweer stond het hoogbouw pand, dat in hout was opgetrokken, in lichterlaaie. Het is niet bekend of het huis was verzekerd. Twee belendende panden liepen schroeischade op. Het gaat om een belendend pand dat schroeischade heeft aan de windveer en het andere pand aan het rechter gedeelte ervan. Het verkoolde lijk van het meisje werd op uitgebrande resten van een matras aangetroffen. De brandweer ontving de melding van de brand omstreeks 16.19 uur en rukte meteen uit. Zij kreeg de brand onder controle om 16.33 uur. De politie was ter plaatse voor het onderzoek. WJ…[+]