Twintig inzittenden door turbulentie getroffen vliegtuig op IC

Twintig-inzittenden-door-turbulentie-getroffen-vliegtuig

THAILAND – Twintig passagiers van het toestel van Singapore Airlines dat door ernstige turbulentie werd getroffen, liggen op de intensive care. Ze zijn verspreid over twee ziekenhuizen in Bangkok, hebben die ziekenhuizen laten weten.

De gewonden in de ziekenhuizen komen uit Australië, de Filipijnen, Hongkong, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Singapore en het Verenigd Koninkrijk, zeggen de ziekenhuizen. In totaal werden daar nog 58 patiënten behandeld, 27 anderen zijn al uit het ziekenhuis ontslagen.

Singapore Airlines meldde dat er momenteel nog 74 passagiers en 6 bemanningsleden in Bangkok zijn, inclusief gewonden en hun familieleden. Vijf passagiers vliegen volgens de carrier later op de dag alsnog naar Singapore. De meeste inzittenden waren eerder al overgevlogen.

Het vliegtuig dat door de turbulentie werd getroffen, was onderweg van Londen naar Singapore. Inzittenden hebben verteld hoe mensen en spullen door de cabine werden geslingerd. Een 73-jarige Brit overleed, vermoedelijk door een hartaanval. De Boeing 777-300ER van vlucht SQ321 maakte een noodlanding in Bangkok.

 

(De Telegraaf)…[+]