Vader ontkent iets te weten over doodbranden dochter

un tribunal

PARAMARIBO – Adjaikoemar G. ontkende vorige week bij de rechter dat hij iets verkeerds heeft gedaan. Hij wordt ervan verdacht zijn dochter Nandita te hebben vermoord en brandstichting in zijn woning op 3 mei vorig jaar te hebben gepleegd.

Hij reed in zijn bus weg van de plaats toen er rookontwikkeling bij zijn woning was. Volgens Adjaikoemar G. had hij geen rookontwikkeling bij zijn pand gezien toen hij van de plaats vertrok. Hij reed weg in zijn bus, waarna hij door een vriend zou zijn gebeld om terug te komen. Adjaikoemar G., die rechtsbijstand krijgt van raadsvrouw Chandra Algoe, verklaarde dat hij op de bewuste dag geen brandstof had gekocht. Op camerabeelden is te zien dat de verdachte constant op en neer loopt bij zijn woning. Verder zijn er sieraden van Nandita in de bus van de verdachte aangetroffen. De oma van het meisje verklaarde dat het meisje haar sieraden altijd aan had. Op de bewuste dag dat het slachtoffer dood is gebrand waren haar sieraden niet aan haar lichaam. Het gaat om een halsketting, bracelet en ringen. De verdachte verklaarde dat zijn dochter de sieraden slechts droeg als zij uitging. In de bus zijn een nieuwe hangmat en een nieuwe kookbrander gevonden. Hij had zijn muziekinstrumenten een week voor de woningbrand verkocht.

Een buurtbewoner getuigde eerder dat de woning van Adjaikoemar G. in brand stond. Volgens hem kwam de verdachte tijdens de brand aan. De buurtbewoner zag het latere slachtoffer als zijn zus. Zij weet dat de jongedame samen met haar vader en oma op het adres woonde. Hij had nooit ruzie in het huis van de verdachte opgemerkt. Op de bewuste dag was hij bezig zijn auto te repareren. Zijn vierjarig nichtje had een rookontwikkeling bij de woning van Adjaikoemar G. gezien en hem gemeld. Hij zag veel rook. De getuige had nog gemerkt dat de verdachte op dat moment met zijn busje achteruit reed. Hij wist echter niet dat het latere slachtoffer nog in het huis was. De verdachte kwam terug toen de politie en de brandweer op de plaats waren. Hij vroeg nog waar zijn dochter was.

WJ…[+]