Varane bevestigt vertrek bij Man United

MANCHESTER, ENGLAND - FEBRUARY 24: Raphael Varane of Manchester United during the Premier League match between Manchester United and Fulham FC at Old Trafford on February 24, 2024 in Manchester, England. (Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images)

VOETBAL – Het hing al even in de lucht, maar Raphaël Varane heeft zijn vertrek bij Manchester United aangekondigd. De 31-jarige verdediger beschikt over een contract dat aankomende zomer afloopt en heeft naar verluidt meerdere opties liggen.
Varane werd in 2021 voor veertig miljoen euro opgepikt bij Real Madrid. Sindsdien speelde hij bijna honderd duels voor Manchester United. “Het zijn geweldige jaren geweest dat ik voor deze speciale club mocht spelen”, laat hij weten in een videoboodschap aan de fans. “De eerste keer dat ik op Old Trafford speelde, was te gek. De sfeer was geweldig. Je moet voor Manchester United gespeeld hebben om dat te kunnen begrijpen.”
Varane, die sinds begin april aan de kant staat met een spierblessure, zal woensdagavond tegen Newcastle United afscheid nemen van het publiek op Old Trafford. “Dat gaat zeer emotioneel worden voor mij. Hoewel we een lastig seizoen kennen, ben ik positief over de toekomst. De nieuwe eigenaren hebben een duidelijk plan en een goede strategie.”
De afgelopen weken werd Varane met diverse andere clubs in verband gebracht. Zo zou er onder meer interesse uit Saoedi-Arabië zijn van Al-Nassr en Al-Ittihad. Daarnaast staat Varane naar verluidt open voor een terugkeer bij zijn jeugdliefde RC Lens of een overstap naar de Major League Soccer.
Voor Manchester United lijkt dit het begin van een bewogen transferperiode, waarin de visie van de nieuwe eigenaren van invloed zal zijn op de selectie. Diverse andere spelers worden in verband gebracht met een vertrek, zoals Casemiro, Christian Eriksen en Anthony Martial. (VI)…[+]