Vijf Israëlische militairen omgekomen bij beschietingen door eigen leger

14-Vijf Israëlische militairen omgekomenbij beschietingen door eigen leger

GAZASTROOK – Vijf Israëlische militairen zijn in het noorden van de Gazastrook omgekomen bij beschietingen door hun eigen leger. Dat heeft de Israëlische krijgsmacht (IDF) bevestigd.
Aanvankelijk meldde de IDF alleen dat de militairen waren omgekomen “in de strijd”. Later bevestigde het leger dat het vijftal was getroffen door andere Israëlische eenheden.
De militairen waren parachutisten van tussen de 20 en 22 jaar oud die in een woning in Jabalia in het noorden van de Gazastrook zaten. Dat pand was in gebruik genomen door de ondercommandant van hun bataljon.
Twee tanks openden volgens een eerste onderzoek het vuur omdat ze een geweerloop uit het raam zagen steken, meldt de IDF. De tanks zouden twee granaten hebben afgevuurd. Naast de doden zouden twaalf militairen gewond zijn geraakt.
De krant meldt dat er naast vijf doden nog zeven gewonden zijn gevallen.
Het Israëlische leger heeft de afgelopen dagen de strijd in het noorden van de Gazastrook opgevoerd, omdat Hamas volgens de IDF daar aan het hergroeperen is. Sinds het begin van het grondoffensief in Gaza zijn 278 Israëlische militairen gesneuveld. (NU)…[+]