Vijf jaar celstraf geëist tegen verdachten voor gewapende roofoverval

01-Vijf-jaar-celstraf-geëist-tegenverdachten-voor-gewapenderoofoverval

PARAMARIBO – Tegen Elsinio K., Gardelito R. en Diego M. is vijf jaar celstraf geëist, voor het plegen van een overval in een woning in het district Wanica op 15 mei 2023. Zij zouden met geweld belkaarten, een geldteller, een mobiele telefoon, een horloge, een Ipad, kledingstukken, een gezondheidsbril, een haartang en sieraden hebben gestolen.
De vervolgingsambtenaar geeft aan dat Elsinio K. en Gardelito R., ter terechtzitting zijn teruggekomen op hun bekennende verklaringen afgelegd bij de politie. Zij verklaarden niet betrokken te zijn geweest bij de overval. Volgens de officier van justitie zijn de bekennende verklaringen afgelegd door Elsinio K. en Gardelito R. bij de politie, consistent en gedetailleerd. “Deze bekennende verklaringen ondersteunen elkaar op essentiële punten en vinden ook steun in de camerabeelden. Het Openbaar
Ministerie heeft geen
reden om te twijfelen aan de betrouwbaarheid van de bekennende verklaringen en acht deze verklaringen bruikbaar voor bewijs”. Verdachte Diego M. heeft ontkend betrokken te zijn bij de beroving. De openbare aanklager vindt echter dat bij het plegen van de beroving een intensieve samenwerking is geweest tussen de drie verdachten. Daarbij was er een onderlinge taakverdeling en een rol in de voorbereiding en de uitvoering. Zij benadrukt dat er sprake is van medeplegen van de diefstal middels geweld. Door middel van braak werd toegang verschaft tot de woning van het slachtoffer, dat in zijn slaap werd overvallen. Daarbij werd met geweld verschillende goederen van hem weggenomen. Volgens de openbare aanklager is Elsinio K. eerder veroordeeld voor zedendelicten. Gardelito R. is meerdere malen veroordeeld voor diefstal met geweld en hij is voor het laatst gevonnist in 2021 voor gekwalificeerde diefstal.
In mei houden raadslieden Chandra Algoe en Irvin Kanhai hun pleidooi. WJ…[+]