Vingegaard zit maand na zware val weer op de fiets

07-Vingegaard-zit-maand-na-zware-val-weer-op-de-fiets

WIELRENNEN – Jonas Vingegaard heeft een maand na zijn zware val in de Ronde van Baskenland weer zijn eerste trainingsronde in de buitenlucht gereden. De 27-jarige Deen zegt in een videoboodschap dat hij hoopt de Tour de France te halen.
Vingegaard vloog vorige maand in een etappe van de Ronde van Baskenland uit de bocht. De tweevoudig Tour-winnaar hield aan de val onder meer een klaplong, gebroken ribben en een gebroken sleutelbeen over. De Deense kopman van Visma-Lease a Bike werd geopereerd en lag bijna twee weken in het ziekenhuis.
“Ik heb nog altijd een paar dingen waarvan ik moet herstellen, maar het gaat beter en beter. Ik voel me goed”, zegt Vingegaard in een videoboodschap op X, terwijl hij glunderend poseert met zijn racefiets. “Dit is weer mijn eerste trainingsronde in de buitenlucht. Het is heel fijn om eindelijk weer in staat te zijn om normaal te rijden en om eindelijk weer op de weg te fietsen. Het is geweldig. Ik kijk uit naar de volgende stappen.”
Het is de grote vraag of Vingegaard op tijd fit is voor de start van de Tour de France. De Franse rittenkoers, die Vingegaard de voorbije twee jaar won, begint op 29 juni in Florence. “Ik hoop de start te halen. We weten natuurlijk niet hoe het met mijn vorm en mijn herstel zal zijn, maar ik zal er alles aan doen om daar in topvorm te staan.”
(Nusport)…[+]