Waarschuwende woorden Tyson richting Jake Paul: “Vecht alsof je leven ervan afhangt”

08-Waarschuwende-woorden-Tyson-richting-Jake-Paul

BOKSEN – “Ik hou echt van Jake, maar als hij eenmaal in de ring staat moet hij vechten alsof zijn leven ervan afhangt, want dat zal zo zijn.” Deze waarschuwende woorden sprak bokslegende Mike Tyson op de kick-offpersconferentie, om zijn gevecht tegen de Amerikaanse influencer Jake Paul te promoten.
“Jake is de opkomende man in het boksen en ik houd ervan de wereld op zijn grondvesten te laten schudden”, aldus de voormalig zwaargewichtkampioen (57) die zich voorbereidt op zijn eerste professionele gevecht sinds 2005. Tyson zei dat hij de wereld wil laten zien dat hij nog steeds een geweldige vechter is, ook al is Paul dertig jaar jonger.
“Mike wilde dat dit een profgevecht zou worden. Hij wil oorlog”, reageerde Paul. “Ik respecteer hem omdat hij deze strijd is aangegaan en een einde probeert te maken aan mij, want dat is wat al deze vechters hebben geprobeerd te doen: een einde maken aan de YouTuber. Als Mike dat kan, dan is hij een held”, aldus de 27-jarige Paul.
“Leeftijd doet er niet toe, leeftijd is slechts een getal. Hij is een moordenaar, hij is een krijger, hij doet dit al zijn hele leven. Het is dus een tweede natuur voor hem. Ik doe dit vier jaar”, zei Paul.
Paul, een YouTube-influencer die bokser is geworden, heeft negen van de tien bokswedstrijden gewonnen met zes knock-outs tegen een mix van beroemdheden en middelmatige boksers. Zijn enige verlies leed hij in februari 2023 toen hij verloor van Tommy Fury, de halfbroer van zwaargewichtkampioen Tyson Fury.
Het veelbesproken gevecht tussen Tyson en Paul vindt op 20 juli plaats in het AT&T Stadium in Texas en wordt live uitgezonden op Netflix. (De Telegraaf)…[+]