Weer grote partij drugs in Caribisch Gebied onderschept

01-drugsvangst-caribisch-gebied

PARAMARIBO – Nederlandse en Amerikaanse marines hebben opnieuw een grote hoeveelheid drugs onderschept, ditmaal ruim 1072 kilogram cocaïne. De drugs werden op twee verschillende momenten in beslag genomen.

De drugsvangsten vonden plaats in de laatste week van april. De eerste partij drugs werd op 24 april onderschept door het marineschip Zr.Ms. Groningen en de Amerikaanse kustwacht. In totaal zijn vier verdachten gearresteerd. De drugs zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht en zijn inmiddels vernietigd. De verdachten worden vervolgd in de Verenigde Staten. Sinds begin april 2024 is Zr.Ms. Groningen weer actief in het Caribisch gebied als onderdeel van internationale drugsbestrijdingsoperaties, waarbij het schip regelmatig samenwerkt met de Amerikaanse kustwacht en de Caribische kustwacht.
Vorige maand zijn op verschillende momenten cocaïne in beslag genomen door autoriteiten in de regio.
Begin april hebben de Amerikaanse marine en Guyanese autoriteiten een duikboot voor de kust van Guyana onderschept. Aan boord van de narcoduikboot werd ruim 2370 kilogram cocaïne aangetroffen, en tijdens deze actie zijn vier personen gearresteerd. Op een ander moment werd 1165 kilogram cocaïne onderschept op een zeilboot die vanuit Suriname vertrokken was en onderweg was naar Valencia in Spanje. De Spaanse autoriteiten hebben gemeld dat de boot nabij de Canarische Eilanden is aangetroffen.…[+]