Weer vaccinatie voor kinderen op RGD-poli’s

02-Weer vaccinatie

PARAMARIBO – “Baby’s en peuters kunnen vanaf vandaag weer naar de verschillende poliklinieken van de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD), voor hun vaccinatie en kunnen patiënten weer terecht voor het afhalen van een garantiebrief en andere diensten. Het burgerpersoneel en ook het verplegend personeel hebben de acties opgeschort, nadat de overbruggingstoelage over de maanden februari, maart en april was uitbetaald.
RGD-arts Ramautar vertelt dat naast de overbruggingstoelage de artsen ook de twk-tegoeden van de CAO-onderhandelingen over de dienstjaren 2022 en 2023 moeten ontvangen. Naar zeggen van Ramautar moet tegen het einde van de week de suppletie van de artsen worden uitbetaald. Ook moet eind van deze maand de eerste tranche van 2023 worden uitbetaald aan de artsen. Hij hoopt dat de overheid zich houdt aan de gemaakte afspraken.
Rinaldo Herkul, voorzitter van de personeelsbond, vertelt dat de acties van het personeel ook zijn opgeheven, nadat zij de overbruggingstoelage van de maanden februari tot en met april hadden ontvangen. Hij benadrukt dat de bond niet in actie wil gaan, maar dat dit de enige manier is om zaken af te dwingen waar zij recht op heeft. Hij doet een beroep op de regering om zich te houden aan de gemaakte afspraken, zodat de zieke mens niet steeds eronder hoeft te lijden.
Patiënten zijn blij dat de acties zijn opgeschort. Gonda Weewee, vertelt dat zij vrijdag naar de specialist moet in het Academisch Ziekenhuis en is blij dat zij morgen haar garantiebrief kan afhalen. “Mi ben prakseer k’ba dat mi wakti so langa fu kan go krab mi ai, dan now die mi beurt e doro dan din datra e staak, Gado jere mi begi en dan mi kan go tik a garantiebrief dan vrijdag mi kan go rustig na AZ”, stelt zij. Zij vertelt opgelucht te zijn dat de acties zijn opgeheven.…[+]