“Wij kunnen zoveel klagen maar niemand luistert”

4 (08.00 uur) Wij kunnen zoveel klagen maar niemand luistert

PARAMARIBO – Weggebruikers die de parkeerstrook aan de Waterkant gebruiken, klagen dat ze geen andere keus hebben dan elders te parkeren wanneer de parkeerstrook is afgesloten. “We kunnen zoveel klagen, maar er wordt geen rekening gehouden met ons”, zegt een automobilist. Hij voegt eraan toe dat er plannen zijn gemaakt om de weg gedeeltelijk af te sluiten en een rijstrook open te houden om het verkeer niet te veel te hinderen.

Sommige mensen geven aan dat ze alternatieve routes moeten gebruiken om hun weg te kunnen vervolgen. Een weggebruiker wijst erop dat er geen rekening is gehouden met de verkeerssituatie aan de Van ‘t Hogerhuysstraat voordat de brug in februari werd afgesloten. Hij zegt dat er aankondigingen waren, maar dat de afsluiting toch abrupt was. Hij rijdt dagelijks van Zuid naar Noord en heeft zich toen aangepast aan de veranderingen in het verkeer, en zal dat nu weer moeten doen.

Fabiola Main, een andere weggebruiker, adviseert medeweggebruikers om de nodige instructies op te volgen en indien mogelijk alternatieve routes te kiezen. Ze parkeerde dagelijks aan de Waterkant voor werk en school, maar moet nu elders parkeren.

Districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost legt uit dat het noodzakelijk is om een groot deel van de weg af te sluiten vanwege de aanleg van fiets- en voetpaden, en de verbetering van het rioleringssysteem om overstromingen bij regenval te voorkomen. “We gaan straks genieten van een mooie Waterkant en dan zijn wij allemaal vergeten dat de weg was afgesloten”,  besluit de burgervader…[+]