“Wij leren het nooit af en blijven maar afval dumpen”

01-IMG_1837

PARAMARIBO – Verstopte lozingen, stank en allerlei ongedierten zijn enkele zaken waarover wij blijven klagen als het gaat om de binnenstad van Paramaribo. De viezigheid en rommel die overal op straat liggen hebben wij zelf daar gegooid. De situatie bij het voormalige veerplein aan de Waterkant in Paramaribo verslechtert snel door het voortdurend dumpen van afval, vooral plastic. Helaas lijken weinigen de verantwoordelijkheid te nemen voor deze problemen, ondanks de voortdurende klachten en informatie over de schadelijke effecten van plastic afval op het milieu.
Het is zorgwekkend dat ondanks herhaalde waarschuwingen en bewustmakingscampagnes, mensen nog steeds hun rommel op straat blijven gooien. De gevolgen hiervan zijn niet alleen zichtbaar in de vervuiling bij het oude veerplein, maar ook in de Surinamerivier, waar plastic afval zich ophoopt en het water vervuilt.
Straatventers, die regelmatig in de buurt zijn, maken zich zorgen over de toename van de stank en de algemene vervuiling van het gebied. Ze pleiten voor actie van de overheid om het afval op te ruimen en maatregelen te treffen tegen degenen die verantwoordelijk zijn voor de illegale dumping.
Het is hoog tijd dat we als gemeenschap verantwoordelijkheid nemen voor ons gedrag en actief bijdragen aan het behoud van onze omgeving. Als we niet veranderen, zal de situatie alleen maar erger worden en de leefbaarheid van onze stad aantasten.…[+]