Wisse: “Elke belt heeft een geschiedenis en een verhaal”

Wisse

KICKBOKSEN – Met succes verdedigde Donovan Wisse zijn titel in de middengewichtklasse. De Surinamer versloeg in Rotterdam Ahoy zijn tegenstander tijdens  Glory 92 en was daar uiteraard dik tevreden mee. In een spannende en tactische strijd tegen uitdager Ulric Bokeme over vijf ronden, toonden beide vechters hun vaardigheden en vastberadenheid. Uiteindelijk was het Wisse die de overwinning pakte, dankzij een unanieme beslissing van de jury.

Dat liet hij na afloop weten in een interview met Sportnieuws.nl. Het titelgevecht duurde de volledige vijf rondes en uiteindelijk won Wisse via split decision. Zo won hij voor de vijfde keer een titelgevecht en verdedigde hij voor de vierde keer met succes zijn titel tijdens zo’n duel. “Ik kreeg elke keer een nieuwe belt. Elke belt heeft een geschiedenis en een verhaal”, vertelt Wissel tevreden.

Wisse had tijdens de wedstrijd het gevoel dat hij de betere was ten opzichte van Bokeme en was daarom vol vertrouwen vlak voordat duidelijk werd wie tot winnaar zou worden uitgeroepen. Totdat duidelijk werd dat het een zogeheten split decision zou zijn. “Toen dacht ik ‘huh’, toen was ik wel even verrast. Ik had niet gedacht dat ik zo zou winnen. Ik dacht dat ik 4-1 of 3-2 (in rondes) voorstond.” Uiteindelijk werd Wisse ‘gewoon’ tot winnaar uitgeroepen.

De ambitieuze Wisse is nog lang niet klaar, hij wil nog veel vaker grote wedstrijden winnen en titels verdedigen. Wie hij de komende tijd gaat treffen, laat hij rustig op zich afkomen. “In het nieuwe jaar, dan kijk ik wel wat er gebeurt en wie er komt.” (SN)…[+]