Zes jeugdspelers Robinhood gestraft door SVB

08-Zes-jeugdspelers-Robinhood

VOETBAL – Het jeugdtuchtcollege heeft zware straffen opgelegd aan de spelers en technische staf van Robinhood, voor het incident dat zich heeft voorgedaan op 21 april bij de U-14-wedstrijd tussen Robinhood en Puwanani op het Emiel de la Fuenta Sportcomplex.
Maar liefst zes U-14-spelers van Robinhood hebben de scheidsrechter getrapt of een vuistslag toegebracht. Deze spelers hebben een straf gekregen van drie maanden. De teammanager Clyde Stuart, die de scheidsrechter had aangevallen, heeft een stadionverbod gekregen van zes maanden. Trainer Robert Derby van Robinhood is uitgesloten van activiteiten van de Surinaamse Voetbal Bond voor twee maanden.
Brain Elshot wordt gezien als de hoofdverantwoordelijke voor het incident. Hij zwaaide met zijn vuisten naar de scheidsrechter en rende vervolgens als een briesende stier richting de kleedkamers van de scheidsrechters. Hij werd tegengehouden door omstanders, waarbij een schot met een vuistvuurwapen gelost moest worden om verdere escalatie te voorkomen. Elshot is uitgesloten van activiteiten van de SVB voor een jaar.
Eerder heeft ook Robinhood interne straffen opgelegd. Na hoor en wederhoor zijn er disciplinaire maatregelen in het vooruitzicht gesteld voor degenen die direct betrokken waren bij dit onsmakelijke incident. Tegen de hoofdverantwoordelijke, Elshot, is zelfs de uiterste sanctiemaatregel van royement toegepast. Het bestuur, de technische staf en spelers van Robinhood erkennen dat de gebeurtenissen op deze dag, ongeacht de aanleiding en rechtvaardigingsgronden, als een zwarte bladzijde voor de voetbalsport beschouwd moeten worden.…[+]