Aanvoerder Calhanoglu in tranen na verloren kwartfinale

Aanvoerder Calhanoglu in tranen na verloren kwartfinale

VOETBAL – Het Turkse avontuur op het EK in Duitsland strandt in de kwartfinale. Aanvoerder Hakan Calhanoglu kon na afloop van het duel met Nederland zijn tranen niet in bedwang houden en treurde van het resultaat.

“We hebben een geweldig toernooi gespeeld”, begint Calhanoglu tegenover UEFA.com. “We zijn allemaal heel verdrietig, maar hopelijk zit er nog meer in voor ons. We zijn blij dat we ons land deze opwinding hebben kunnen bezorgen. Verliezen hoort bij voetbal. Onze fans gaven een staande ovatie aan het einde van de wedstrijd, dat is een goed teken.”

Turkije kwam in de eerste helft tegen Oranje op voorsprong door een kopbal van verdediger Samet Akaydin. Het Nederlands elftal knokte zich in de tweede helft terug in de wedstrijd. Een doelpunt van Stefan de Vrij en een eigen goal van Mert Müldür zorgden voor de beslissing. “We begonnen in de tweede helft niet goed”, gaat Calhanoglu verder. “Na hun tweede doelpunt kozen wij voor de lange bal. Dat soort dingen gebeuren. Het is een eer dat we zo ver zijn gekomen.”

Middenvelder Salih Özcan bood zijn excuses aan. “Iedereen deed zijn best en probeerde van alles. Ik ben heel blij om in zo’n team te spelen. Het is moeilijk om op dit moment de juiste woorden te vinden. Ik ben heel trots.” (VI)…[+]