Abena vecht eind dit jaar tegen Khbabez

(23

KICKBOKSEN – De langverwachte titelstrijd tussen kickboksrivalen Tarik Khbabez en de Surinaamse vechter Donegi Abena nadert. De twee vechters, die elkaar al twee keer memorabel troffen, zullen eind dit jaar de ring betreden om te vechten voor de Glory lichtzwaargewicht titel.

Khbabez en Abena zijn geen onbekende namen in de kickbokswereld. Beiden hebben zich bewezen als geduchte vechters met een onmiskenbare vechtstijl. Hun rivaliteit kreeg extra pit toen ze in maart 2024 tegenover elkaar stonden in de halve finale van de Glory Light Heavyweight Grand Prix. Khbabez, de regerend kampioen, moest in dat gevecht het onderspit delven tegen Abena, die met een dominante prestatie de finale bereikte. Ondanks zijn nederlaag in de Grand Prix behield Khbabez zijn lichtzwaargewicht titel. De onvrede over deze uitkomst was voelbaar bij beide vechters, wat de drang naar een rematch alleen maar groter maakte.

Die rematch komt er nu dus. Khbabez’ coach, Maik Polanen, bevestigt tegen ChampsTalk dat er een titelgevecht tussen Khbabez en Abena gepland staat voor eind 2024. “Als alles goed gaat, zal Glory dit binnenkort officieel aankondigen,” aldus Polanen. Polanen benadrukte ook Khbabez’ kracht in één-op-één gevechten: “Tarik is geen toernooivechter. In een directe confrontatie is hij een ware killer, die tot het uiterste gaat.” De verwachtingen voor dit titelgevecht zijn hoog. Abena, die de Grand Prix won met een reeks overtuigende overwinningen, zal een geduchte tegenstander zijn voor Khbabez. De toevoeging van hun persoonlijke rivaliteit belooft een explosieve en onvergetelijke clash in de ring.

Het gevecht tussen Khbabez en Abena is meer dan alleen een titelstrijd. Het is een clash tussen twee stijlen, twee karakters, en twee vechters die vastbesloten zijn om hun suprematie in de Glory lichtzwaargewicht divisie te bewijzen. De overwinning in dit gevecht zal niet alleen de kampioenstitel opleveren, maar ook aanzien en respect binnen de kickbokswereld. Voor beide vechters is dit een kans om hun erfenis te bepalen en zich te vestigen als een van de meest dominante lichtzwaargewichten van hun generatie.                             (Glory)

Foto: Donegi Abena (l) zal de mogelijkheid krijgen om zijn verloren Glory lichtzwaargewicht titel weer te winnen. (Foto: Abena) …[+]