Alcaraz in extase na Roland Garros-titel

Alcaraz-in-extase-na-Roland-Garros

TENNIS – Carlos Alcaraz kan zijn geluk niet op na het veroveren van de titel op Roland Garros. De Spanjaard versloeg Alexander Zverev zondag in een zinderende finale en won het Grand Slam-toernooi in Parijs voor het eerst.

“Dit is geweldig”, jubelde Alcaraz tijdens de prijsuitreiking. “Toen ik een klein kind was, keek ik dit toernooi al op televisie. En nu heb ik de trofee in handen.” De 21-jarige Alcaraz knokte zich in de finale tegen de zes jaar oudere Zverev terug van een 1-2-achterstand in sets. De nummer drie van de wereld klopte de Duitser uiteindelijk in vijf sets: 6-3, 2-6, 5-7, 6-1 en 6-2. Begin vorige maand was het nog afwachten of Alcaraz aan Roland Garros kon meedoen. De Spanjaard meldde zich toen vanwege een armblessure af voor het Masters-toernooi van Rome, maar was op tijd hersteld voor het Grand Slam-toernooi in Parijs.

“Mijn team heeft geweldig werk geleverd”, zei Alcaraz. “Afgelopen maand worstelde ik met een blessure. In Madrid voelde het niet goed en de weken daarna had ik veel twijfels. Toen ik hier kwam, had ik niet veel getraind. Ik ben blij met de mensen om me heen. Iedereen om me heen geeft alles om me te verbeteren als speler en als mens. Ik ben erg dankbaar. Ik noem het een team, maar het is een familie.”

Alcaraz pakte op Roland Garros al de derde Grand Slam-titel in zijn carrière. In 2022 schreef hij de US Open op zijn naam en een jaar later triomfeerde hij op Wimbledon. Alleen de Australian Open ontbreekt nu nog op zijn erelijst. Zverev, die zelf nog op zijn eerste Grand Slam-titel wacht, was bij de prijsuitreiking lovend over Alcaraz. “Je derde Grand Slam-zege op 21-jarige leeftijd. Je hebt nu al zo veel bereikt. Je bent een geweldige speler.”

De Duitser verwacht dat Alcaraz nog veel meer Grand Slam-titels zal veroveren. “Dit zal niet het laatste toernooi zijn dat je wint. Ik was dicht bij de titel, maar het was niet genoeg. Ik hoop de trofee ooit omhoog te kunnen tillen.”                                                                       (Nusport)

Foto: Carlos Alcaraz is heel blij met het winnen van het Roland Garros titel. (Foto: ESPN) …[+]