Alle titelkandidaten spelen remise

26498640-buitenshuis-dammen-wedstrijd

DAMMEN – De titelkandidaten voor de President Cup 2024 hebben in de achtste ronde punten laten liggen. Koploper Rinaldo Kemnaad, Quincy Ngawikromo, Gerson Bendt en Guno Burleson hebben allemaal in het Denksportcentrum remise gespeeld.

Koploper Kemnaad speelde tegen Montazali Nazir, Ngawikromo tegen Stanley Moetoer, Burleson tegen Derryl Bohr en Bendt tegen Ricardo Palisie. Door deze uitslagen blijft Kemnaad aan kop met twaalf punten. Bendt bezet de tweede plaats  met elf punten. Ngawikromo en Burleson staan op de derde en vierde plaats met tien punten.

De misstap van de vier dammers hebben gemaakt dat titelverdediger Johannes Alfaisi het gat met hen heeft gedicht. Alfaisi won van Marcel Oostburg en klimt hiermee naar de vijfde plaats. De Federatie Meester heeft tien punten. Arief Salarbaks begint op stoom te komen. Na de zege op Burleson in de zevende ronde, won hij in de achtste ronde van Dennis Landveld. Hij heeft nu zeven punten en staat op de tiende plaats. Aan het begin van de zevende ronde stond Salarbaks op de zestiende (laatste) plaats. Verder speelde Edson Amoekonie remise tegen Radjesh Dipai en Sharvan Debipersad won van Don Elliot.  …[+]