Arbeider invalide na overrijden door man

PARAMARIBO – Een arbeider is voor zijn leven invalide geworden, omdat hij zou zijn overreden door verdachte Ernst F. Een van zijn benen is geamputeerd, met als gevolg dat hij in een rolstoel is beland. Ernst F. wordt verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling.

Georgette Leter, advocaat van de arbeider, zegt aan de krant dat het slachtoffer voor een vrouw werkzaamheden moest verrichten. Na zijn werk plukte hij nog lemmetjes op de berm met toestemming van de vrouw. De verdachte, die een buurman is, zag de arbeider vermoedelijk voor dief aan.

Leter geeft aan dat de arbeider lemmetjes aan het plukken was, toen buurman Ernst F. tot drie keer toe opzettelijk op de man zou hebben ingereden met zijn terreinwagen. Na het overrijden moest de arbeider medisch worden behandeld. Er is over beide benen gereden. Een van de benen is vanaf het dijbeen geamputeerd. De verdachte zou het slachtoffer nadien in zijn voertuig hebben meegenomen naar de politie om aan te geven dat de man was aangereden. Het slachtoffer maakte kenbaar dat hij is aangereden door de verdachte, waarna de politie de verdachte heeft aangehouden.

Ernst F., die rechtsbijstand krijgt van raadsman Irvin Kanhai, is op 30 januari in verzekering gesteld. Hij is op 2 februari in vrijheid gesteld. Hij verscheen gisteren in de rechtszaal. Het Openbaar Ministerie wil het slachtoffer als getuige horen. Advocaat Leter heeft zich namens het slachtoffer gevoegd in de strafzaak op basis van artikel 316 Wetboek van Strafvordering om schadevergoeding te vorderen. Zij geeft aan dat er geen cent aan het slachtoffer is vergoed voor medische kosten. Het slachtoffer heeft inmiddels meer dan SRD 100 duizend aan medische kosten gemaakt. In juli wordt de behandeling van deze zaak voortgezet. WJ…[+]