Argentinië treft Colombia in finale Copa America

Argentinië treft Colombia in de finale van Copa America

VOETBAL – Colombia zal tegen Argentinië spelen in de finale van de Copa America. Woensdag won Colombia van Uruguay met een minimaal verschil: 1-0. De finale wordt zondag gespeeld. Uruguay zal zaterdag spelen tegen Canada voor de derde/vierde plaats.

Uruguay startte de wedstrijd zonder verdediger Ronald Araújo (blessure), Nahitan Nandez en Matias Vina. Dit drietal werd door bondscoach Marcelo Bielsa vervangen met Sebastian Caceres, Jose Maria Gimenez en Rodrigo Bentancur. Bij Colombia was er een verandering. Jefferson Lerma, die geschorst was in de vorige wedstrijd, was weer in de basis elf.

In de beginfase kreeg Uruguay de beste kans. Echter, Darwin Núñez schoot de bal naast het doel. Núñez bleef een doorn in het oog voor de Colombiaanse verdediging. Het ritme van Uruguay werd verstoord in de 35ste minuut, toen Bentancur gewisseld moest worden wegens een blessure. Guillermo Varela kwam in zijn plaats en Colombia nam de wedstrijd over. Uruguay kreeg het heel moeilijk om Colombia onder druk te zetten en in de 39ste minuut keek het tegen een achterstand aan. De hoekschop van James Rodríguez vond Lerma en die kopte de bal in het doel: 1-0.

Colombia nam de wedstrijd over en zette Uruguay onder druk, maar het kreeg in blessuretijd van de eerste helft een domper te verwerken. Daniel Muñoz kreeg zijn tweede gele kaart, dus rood. Colombia moest dus verder met tien man. Bielsa bracht in de tweede helft Cristian Olivera, Giorgian de Arrascaeta en Luis Suárez binnen de lijnen om iets te forceren uit de wedstrijd. Colombia aan de andere kant deed er alles aan om tijd te  winnen.

Uruguay kwam gaande de wedstrijd steeds dichter bij een doelpunt, maar kon de Colombiaanse doelman Camilo Vargas niet verslaan. Zo raakte Núñez de deklat, Nicolás de la Cruz zijn  schot werd gestopt door Vargas en Suárez ramde de paal. Colombia zag de druk steeds groter worden en offerde een aanvaller voor een verdediger op. Aanvaller Jhon Córdoba werd naar de kant gehaald voor verdediger Yerry Mina. Het team van bondscoach Néstor Lorenzo zocht de aanval niet meer op in de laatste tien minuten om zo met de minimale score te winnen. Colombia bleef stug verdedigen en Uruguay kon de gelijkmaker niet maken. Colombia plaatst zich hiermee voor de finale…[+]