Artsen waarschuwen voor ziekte van Weil

01-Artsen waarschuwen voor

PARAMARIBO – Artsen waarschuwen de gemeenschap om alert te zijn voor de ziekte van Weil, aangezien de regentijd is aangebroken. Een arts vertelt dat de samenleving de hygiëne in acht moet nemen en broedplaatsen van ratten moet schoonmaken.
De artsen vertellen dat, aangezien overal onderloopt, ratten nu een droge plek zullen zoeken om zich te vestigen. Hierdoor kunnen zij de ziekte van Weil overbrengen op de mens. Zij vertellen dat de ziekte van Weil ernstige gevolgen kan hebben. Symptomen zijn onder andere plotseling opzettende (doorgaans hevige) hoofdpijn, koorts, spier- en gewrichtspijnen, overgevoeligheid voor licht, misselijkheid en braken. In ernstige gevallen kan de ziekte leiden tot verstoringen in de functies van lever en nieren of treedt hersenvliesontsteking op.
Een arts verbonden aan de stichting Regionale
Gezondheidsdienst zegt, dat de ziekte van Weil een zeer gevaarlijke ziekte is, welke zelfs de dood tot gevolg kan hebben. Hij roept daarom de samenleving op om te allen tijde haar omgeving schoon te houden. Artsen roepen de samenleving op om ook waakzaam te zijn voor een dengue-uitbraak. Zij doen een beroep op de samenleving om zoveel mogelijk de broedplaatsen van muskieten tegen te gaan. Zo geven ze aan dat alle waterhoudende voorwerpen in en rond het huis worden opgeruimd. “Houd te allen tijde uw omgeving schoon”, aldus de artsen.…[+]