Asajaka Weno U.A. ontvangt matching grant voor mobiele cool unit

6 Organisatie Asajaka Weno U.A. ontvangt grant

PARAMARIBO – Het Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), is druk bezig met de uitvoering van het Suriname’s Growth Enterprise (SURGE) project om Surinaamse micro, kleine en middelgrote ondernemingen (MKMO’s) te ondersteunen. In dit programma zijn al 56 bedrijven na een selectie- en beoordelingsproces in aanmerking gekomen voor een matching grant.

De coöperatie Asajaka Weno U.A., een inheemse vrouwengroep van Pierre Kondre Kumbasie in Para, die ook in cohort 2 van SURGE in aanmerking is gekomen voor een matching grant, heeft vrijdag een mobiele  cool unit in ontvangst genomen bij MN International aan de Dr. S. Redmondstraat.

Coöperatie Asajaka Weno U.A., heeft in cohort 2 van SURGE een matching grant ontvangen van USD 13.000. De coöperatie is actief in de productie en verwerking van sappen, vruchtenpulp en vers gesneden ananas. Voor dit productieproces was het hebben van een mobiele cool unit belangrijk om de kwaliteit tijdens het vervoer van producent naar afnemers te waarborgen. De overhandiging van deze mobiele cool unit, geleverd door MN Car Center, vond plaats onder leiding van Susan Bansropansingh van EZ, Gaby Sariman namens het team van Solidaridad, de nieuwe voorzitter Yvette M. Sabajo en Claudia Maatstap.

SURGE maakt deel uit van het Suriname Competitiveness and Sector Diversification Project en wordt gefinancierd met een lening van de World Bank Group. Na de contractondertekening op 28 maart 2023 met Solidaridad, de Technical Service Provider, is deze internationale organisatie intensief betrokken bij het ministerie, de Wereldbank en lokale en internationale professionals om Surinaamse MKMO’s te begeleiden via het SURGE-programma. Dit programma stimuleert niet alleen het bedrijfsleven in het algemeen, maar bevordert ook vrouwelijk ondernemerschap en ondersteunt rurale gemeenschappen, waaronder inheemse en marrongemeenschappen…[+]