Basdewsing troeft Amoekonie af

(22.00-uur)-Basdewsing-troeft-Amoekonie-af

DAMMEN – Phavankoemar Basdewsing heeft Edson Amoekonie afgetroefd en pakte het Keti Koti Blitz Open Tournament Suriname 2024 van de Surinaamse Dambond. Beide dammers eindigden met vijftien punten, maar Basdewsing had betere SSolk-punten.

Alle dammers speelden negen wedstrijden. Basdewsing won zijn eerste vier wedstrijden. Hij won van Dennis Landveld, Don Elliot, Amoekonie en John Schmeltz. In de vijfde ronde bracht Arief Salarbaks een eind aan de zegereeks door een remise af te dwingen. In de zesde ronde won Basdewsing van Johannes Alfaisi, maar verloor in de zevende ronde van Satish Chandai. In de achtste en negende ronde maakte hij geen fout en won van Gaetano Nahar en William Orie.

Amoekonie won zijn eerste twee wedstrijden. Hij won van Oniel Misiedjan en Nahar. In de derde ronde leed hij een nederlaag tegen Basdewsing. Dit was de enige nederlaag van Amoekonie. Hierna ging Amoekonie op een zegereeks van vijf wedstrijden. Hij won van Santosh Bhagwandas, Rinaldo Kemnaad, Salarbaks, Landveld en Chandai. In de negende ronde speelde hij tegen Elliot. Als Amoekonie een overwinning zou behalen zou hij kampioen worden, maar hij speelde remise.

Hierdoor moesten SSolk-punten bepalen wie de winnaar is. Basdewsing had 97 SSolk-punten en Amoekonie 93. Salarbaks eindigde op de derde plaats met dertien punten. Chandai en Landveld maakten de top vijf compleet.

In de U-17-klasse pakte Amarnath Ramsoedh het kampioenschap met dertien punten. Kevin Munshi werd tweede met elf punten, terwijl Shrewan Basdewsing derde werd met tien. Daren Asagee en Kevas Misiedjan werden vierde en vijfde. In de U-14-klasse werd Gyan Gena kampioen en Jaden Padji semikampioen. In de U-11-klasse pakte Araya Gena het kampioenschap en Patrisio Pinas werd tweede.

Foto: De winnaars van de seniorenklasse. Phavankoemar Basdewsing (m) wordt geflankeerd door Edson Amoekonie (r) en Arief Salarbaks. (Foto: SDB) …[+]