Bejaarde flirtte met elfjarige jongen

PARAMARIBO – K.A. (70) heeft geflirt en gekust met een jongen (11). Dat was de getuigenis van een jongeman (20) gisteren in de rechtszaal.

De getuige kent de verdachte, die werkt bij een gebouw aan de Floralaan. De verdachte doet bewakingswerk op de plaats. De getuige heeft gezien dat de verdachte, die zijn riem los had gelaten, intiem bezig was te flirten met de elfjarige. Hij kon zien dat de man tijdens het kussen van de minderjarige met zijn hele lichaam bewoog.

De getuige weet dat de jongen elke dag bij K.A. ging om geld te halen. De verdachte gaf op de bewuste dag SRD 200 aan de jongen, nadat hij de minderjarige had gekust. De getuige merkte de seksuele handelingen en riep de jongen, waarna de verdachte in de war raakte en gauw zijn riem vastmaakte. Hij had de verdachte ook gezegd dat hij de broers van het slachtoffer erover zou vertellen, want dan zou hij ingesloten worden. De verdachte was niet bang geworden door die uitlatingen, want hij zou naar zijn zeggen op vrije voeten komen.

De bejaarde bevestigde gisteren ter terechtzitting dat hij de jongen heeft gekust op zijn wangen, omdat hij hem kent. Hij gaf de jongen geld om hem en zijn familie te ondersteunen, omdat die familie het niet breed heeft. De bejaarde zag de jongen als zijn kleinzoon en ontkende het seksueel misbruik.

Verder gaf K.A. op dat hij Jezus als zijn advocaat heeft genomen. Hij krijgt rechtsbijstand van raadsvrouw Aarti Radja. De man was tien jaar terug al ingesloten voor een zedenzaak. De elfjarige jongen heeft bij de politie verklaard dat de man seksuele handelingen met hem heeft gepleegd. De rechter wil hem in de rechtszaal horen. Hij verscheen gisteren niet ter terechtzitting, terwijl hij was opgeroepen om zijn verklaring af te leggen. Daarom is zijn medebrenging gelast, wat inhoudt dat de politie hem zal ophalen. In juli wordt de behandeling van deze zaak voortgezet. WJ …[+]