Bendes blijven goudvelden onveilig maken

villaa

PARAMARIBO – In het achterland van Suriname, namelijk in de gehele omgeving van ‘Villa Brazil’, heeft dinsdag een zware roofoverval plaatsgevonden, oftewel diefstal met geweldpleging. Beelden hiervan gingen gedurende de dag viraal op sociale media.

Bij deze gelegenheid is een aanzienlijke hoeveelheid ruw goud buitgemaakt. De rovers waren allen zwaar bewapend met vuurwapens van verschillende kalibers. Sinds 29 juni zijn veiligheidsdiensten actief in het achterland om de onveilige situatie terug te dringen. De politie zal samen met het Nationaal Leger alles in het werk stellen om de veiligheid over het gehele grondgebied van de Republiek Suriname te handhaven.

Er zijn geen slachtoffers gevallen. Voertuigen en andere eigendommen van goudzoekers in het gebied zijn eveneens buitgemaakt. Sinds maandagavond zijn verschillende goudzoekerskampen overvallen, met overvallen die gedurende de daaropvolgende dinsdag plaatsvonden. Slachtoffers in het gebied krijgen zoveel mogelijk hulp, terwijl de opsporing en aanhouding van de daders hoge prioriteit hebben bij de veiligheidsdiensten. Er wordt een beroep gedaan op burgers om extra voorzichtig te zijn bij een bezoek aan het gebied…[+]