Boeing Air Europa moet noodlanding maken in Brazilië na hevige turbulentie

5 Boeing van Air Europa moet noodlanding maken in Brazilië na hevige turbulentie

NATAL – Het lijnvliegtuig van Air Europa, een Boeing 787-9 Dreamliner onderweg van Madrid naar Montevideo, de hoofdstad van Uruguay, heeft een noodlanding moeten maken in Natal, een stad in Brazilië. De vlucht werd getroffen door hevige turbulentie, waarbij meerdere passagiers gewond raakten, meldt de luchtvaartmaatschappij.
Het vliegtuig, met 325 passagiers aan boord, landde om 02.42 uur lokale tijd, zoals gemeld door Zurich Airport Brasil, dat de luchthaven van Natal beheert. Volgens AFP zouden er tussen de 25 en 30 gewonden zijn. Op sociale media zijn beelden verschenen waarop te zien is hoe een passagier in het bagagevak boven de stoel wordt geslingerd.
“ Het vliegtuig is normaal geland en de gewonden worden in het ziekenhuis behandeld”, aldus Air Europa in een verklaring op X. De regering van de staat Rio Grande do Norte, waar Natal zich bevindt, heeft nog niet gereageerd. Air Europa meldde dat een tweede vliegtuig later op maandag vanuit Madrid zal vertrekken om de passagiers op te halen en de reis naar Uruguay voort te zetten. (De Telegraaf)…[+]