Boeren wachten op beloofde compensatie

boeren

NICKERIE – De commissie die was ingesteld om adviezen te geven aan president Chandrikapersad Santokhi over de subsidie van de landbouwers, heeft inmiddels haar werk gedaan. De krant verneemt dat de adviezen inmiddels op het bord van de president liggen.

Landbouwer Chanderbhan Dwarka zegt dat hij dagelijks boeren spreekt en elk van hen zegt dat ze geen kunstmest als compensatie willen, maar geld, zoals de president had beloofd. De landbouwers hopen dat wat de president beloofd heeft, principieel blijft. Boeren hebben geld nodig om hun budget zelf te kunnen betalen. Met een geldelijke compensatie kunnen zij zelf hun kunstmest en andere inputs kopen.

De prijs van kunstmest is gedaald, waar de boeren blij mee zijn. De prijs is nu SRD 1000 per zak in plaats van SRD 1500. Dit komt door de inspanningen van kleine importeurs en komt ten goede aan de landbouwers. Inmiddels is al 60 procent ingezaaid, terwijl een deel van de boeren nog bezig is met oogsten. De boeren verwachten dat zij de beloofde compensatie binnenkort zullen ontvangen, want ze hebben deze hard nodig. Ze verzoeken de president om zijn woord te houden en over te gaan tot uitbetaling van de beloofde compensatie. De boeren hebben niets meer gehoord over de compensatie, maar verwachten wel dat deze wordt uitbetaald…[+]