Bondscoach Amerika moet vrezen na afgang

(17.00 uur) Bondscoach Amerika moet vrezen na afgang

VOETBAL – De Copa America zit er voor Amerika al na drie wedstrijden op. De ploeg van Gregg Berhalter stelde in de groepsfase bijzonder teleur en kan na een nederlaag tegen Uruguay de spullen pakken.
De verwachtingen waren op voorhand hoog. Niet alleen omdat Amerika de Copa América organiseerde, maar ook omdat het team van Berhalter genoeg kwaliteit heeft om bij de outsiders te horen. Het liep anders, want al na drie wedstrijden zit het er voor Amerika op. Er moest in de nacht van maandag op dinsdag worden gewonnen van Uruguay, maar door een doelpunt van Mathias Oliveira ging het duel verloren.
Volgens The Athletic kan de vroege uitschakeling van Amerika gevolgen hebben voor bondscoach Berhalter. “Onze prestaties kwamen niet overeen met onze verwachtingen. We hadden het beter moeten doen. we zullen uitgebreid evalueren zodat we kunnen verbeteren in aanloop naar het WK van 2026”, aldus de Amerikaanse bond in een statement.
Berhalter (50) is al bijna zes jaar bondscoach van Amerika, maar zou bezig kunnen zijn aan zijn laatste weken bij de bond. “We weten dat we tot meer in staat zijn en dat hebben we dit toernooi niet laten zien, zo simpel is het. We hadden het gewoon beter moeten doen. We zullen evalueren en kijken naar wat er is misgegaan, maar voorlopig hebben we een leeg gevoel”, zei hij na afloop. “Of ik nog de juiste man ben? Ja.”
Ook Christian Pulisic baalde na afloop zichtbaar. “We begonnen goed en brachten daarna veel energie met ons mee, maar uiteindelijk gewoon niet genoeg kwaliteit. Ik heb het gevoel dat we alles hebben gegeven, maar gewoon niet de oplossingen konden vinden om te scoren.” (VI)…[+]
Gregg Berhalter (m) moet vrezen dat hij op straat wordt gezet door USA. (Foto: ESPN)