Boston weer stapje dichter bij NBA-finale

Boston weer stapje dichter bij NBA

BASKETBAL – Boston Celtics heeft een nieuwe stap gezet richting de NBA-finale. De titelfavoriet versloeg de Indiana Pacers een tweede keer voor een 2-0-voorsprong in de Conference Final van het Oosten. Bij Boston was man-in-vorm Jaylen Brown goed voor 40 punten. Na de nipte zege woensdag heeft Boston opnieuw de maat genomen van Indiana. In de eigen TD Garden wonnen de Celtics dit keer comfortabeler: 126-110.

Boston had de hele wedstrijd de controle tegen de Pacers. Aan de rust leidde het al met 57-51, dankzij alweer een uitstekende Jaylen Brown vergrootte het die voorsprong nog in de tweede helft. Brown, die in de eerste wedstrijd tegen Indiana al van goudwaarde was met een cruciale driepunter om overtime af te dwingen, was dit keer goed voor 40 punten. Daarmee ging hij Jayson Tatum en Derrick White, beiden met 23 punten, vooraf. “Ik denk dat hij geen motivatie nodig heeft. Hij komt en geeft alles. Hij weet dat winnen de meest belangrijke ding is”, zegt Celtics-coach Joe Mazzulla.

Bij de Pacers kwam sterspeler Tyrese Haliburton nooit echt onder stoom, ploegmaat Pascal Siakam kon met 28 punten het tij niet keren. Pacers coach Rick Carlisle gaf na de wedstrijd aan dat Haliburton hamstring blessure heeft opgelopen. “Wij hebben Tyrese nodig voor de derde wedstrijd. Als hij niet kan spelen, dan moet iemand anders het gemis van hem opvangen.” Haliburton had in januari al een hamstring blessure en miste hierdoor tien wedstrijden.

Boston leidt nu met 2-0 in de Conference Final van het Oosten. Het komt zo weer een stapje dichter bij een nieuwe NBA-finale. De laatste keer dat de Celtics, samen met de LA Lakers de recordkampioen in de NBA met 17 titels, de eindstrijd haalde was in 2022. De laatste titel dateert wel al van 2008 met de Big Three: Kevin Garnett, Paul Pierce en Ray Allen. (De Telegraaf/ESPN)…[+]