Buien zullen weer voor wateroverlast zorgen

01-Buien zullen

PARAMARIBO – Bewoners van Paramaribo, Wanica en Nickerie mogen vandaag hun borst natmaken. Vanwege de verwachte neerslag zullen delen van eerdergenoemde districten te maken krijgen met wateroverlast.
De Meteorologische Dienst waarschuwt dat de verwachte buien van vandaag vergezeld zullen gaan van onweer en windstoten. Deze buien zullen weer voor wateroverlast zorgen. Begin deze week hebben delen van Suriname al te maken gehad met fikse buien. Binnen een paar uur kwamen verschillende woongebieden blank te liggen. Op bepaalde plekken was er geen verschil te zien tussen straat en goot. ‘Bekende straten’ lagen na de zware regenval kniehoog onder water. Daarnaast was maandag een aantal scholen in Paramaribo genoodzaakt hun deuren gesloten te houden, omdat schoolterreinen ondergelopen waren.
Waarmee de gemeenschap nu rekening moet houden is, dat na maanden van intens droog weer, gepaard gaande met verwoestende bosbranden in delen van het land er een omschakeling van het weer aan het plaatsvinden is. Het weerfenomeen El Niño, dat extreme droogte in Suriname heeft veroorzaakt, is nu aan het afzwakken. Er is nu sprake van een El Niño neutraalperiode, wat maakt dat regenbuien zich zullen aandienen. Het is de verwachting dat rond juli of augustus het weerfenomeen La Niña zijn intrede doet. De verwachting is dan dat wanneer La Niña zich aandient Suriname meer neerslag dan normaal kan krijgen”, aldus de meteoroloog.…[+]