Burleson wint ook tweede sneldamkampioenschap

Burleson wint ook tweede sneldamkampioenschap

DAMMEN – De pas gekroonde winnaar van de President Cup 2024, Guno Burleson, heeft ook het tweede sneldamkampioenschap van de Surinaamse dambond gewonnen. De Groot Internationaal Meester (GMI) behaalde zestien punten.

Burleson heeft van de negen wedstrijden geen enkele wedstrijd verloren. Hij won zeven en speelde twee keer remise. De overwinningen kwamen tegen Robert Krak, Cliff Karijodrono, Rohan Doergamisier, Phavankoemar Basdewsing, Arief Salarbaks, Montazali Nazir en Fernando Amelo. William Orie en Derryl Bohr speelden remise tegen Burleson. Burleson heeft ook het eerste sneldamkampioenschap gewonnen en staat hierdoor overall ook op de eerste plaats met 20 punten. In totaal worden er vier sneldamkampioenschappen gespeeld.

Federatie Meester Salarbaks eindigde op de tweede plaats met veertien punten. Salarbaks speelde een subliem toernooi, maar de nederlaag tegen Burleson in de vijfde ronde deed hem de das om. Salarbaks won zes wedstrijden en speelde de twee overige remise. Bij het eerste sneldamkampioenschap eindigde hij al op de tweede plaats. Overall staat hij op de tweede plaats met zestien punten. Hierna eindigden drie dammers met dertien punten. Basdewsing werd derde wegens betere SSolk-punten. Kemnaad eindigt op de vierde plaats en Nazir op de vijfde.

In de overall klasse staat Basdewsing op de derde plaats met twaalf punten. Kemnaad en Jerry Sadiek hebben vier punten. Fernando Amelo en Nazir hebben twee punten. Het derde sneldamkampioenschap wordt op 7 juli gespeeld en het laatste op 8 december. Los van het sneldamkampioen bij de senioren was er ook een sneldamkampioenschap voor de jeugdigen. Hier pakte Shrewan Basdewsing het kampioenschap met dertien punten. Gyan Gena werd met twaalf punten semikampioen. Veersingh Ramnarain eindigde op de derde plaats en Jaden Padjie werd vierde. Kevin Munshi maakte de top vijf compleet…[+]